HTML

Majd ha fagy!

Mindent megmondunk az időjárásról és ami azzal kapcsolatos... Legyen szó éghajlat-változásról, zivatarokról vagy éppen meteorológusok tájszólásáról. Jó szórakozást!

Friss topikok

Linkblog

Megtelik az olasz csizma

2008.10.28. 16:51 Meteorológus Mihály

Az elmúlt hetek kellemes, enyhe időjárása után nagy változás előtt áll Észak-Olaszország időjárása. Délnyugat felől egy mediterrán ciklon helyeződik a térség fölé, amely az Alpok déli lejtőinek ütközve nagy esőket okoz a következő napokban. Előreláthetólag a hét végéig két havi mennyiségnek megfelelő csapadék zúdul alá. A síkvidéki területeken 100-150, a hegyvidékeken 200-300 milliméter eső várható, amely főként a völgyekben heves áradasokat, földcsuszamlásokat okoz. A legtöbb csapadék, ezáltal a legveszélyesebb helyzet az olasz-szlovén-osztrák hármashatár közelében várható.

Általában nem ritkák ilyentájt a csapadékos időszakok a mediterráneumban, ám a mennyiség miatt mégis rendkívüli időjárási eseményekre lehet számítani.

Jelenleg az Olasz Meteorológiai Szolgálat a másodfokú (narancs) riasztási fokozatot adta ki, de elképzelhető, hogy a következő napokban a harmadfokú (piros) riasztás is kiadásra kerül.

Szólj hozzá!

Címkék: érdekes időjárás olaszország veszélyes eső áradás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása