HTML

Majd ha fagy!

Mindent megmondunk az időjárásról és ami azzal kapcsolatos... Legyen szó éghajlat-változásról, zivatarokról vagy éppen meteorológusok tájszólásáról. Jó szórakozást!

Friss topikok

Linkblog

Rendkívüli fagy Lengyelországban

2010.01.24. 20:44 Meteorológus Mihály

 A Lengyel Meteorológiai Intézet (IMGW) piros riasztást rendelt el Lengyelország keleti részére. A nagy hideg valószínűleg még napokig fennmarad nemcsak ott, de egész Kelet-Európában, ugyanis a kialakult vastag hóréteg, valamint a Szibéria felől északkeleti, keleti áramlással folyamatosan érkező fagyos levegő nem enged utat az enyhülésnek. Az éjszakai órákban a hőmérséklet helyenként megközelíti a -30 fokot és napközben is -10 fok alatt marad a hőmérő higanyszála.

A meteorológusok figyelmeztetnek, hogy ilyen időben nagy a végtagok fagyásának veszélye és a hidraulikus berendezések és vízvezetékek meghibásodásának esélye. A hét vége felé kissé már mérséklődnek az éjszakai fagyok, ugyanis változékonyabb, felhősebb idő ígérkezik, így a legmagasabb szintű fagyriasztás valószínűleg visszavonásra kerül. 

Szólj hozzá!

Címkék: időjárás hideg lengyelország kelet európa fagy riasztás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása